top of page
Search

Akumulator nove generacije – EXIDE


Exide akumulatori su proizvod firme Exide Technologies – USA, firma koja je jedan od najvećih i najpouzdanijih svetskih proizvođača akumulatora. Proizvodnja akumulatora u Evropi podeljena je u četiri fabrike koje se nalaze u Italiji, Poljskoj, Španiji i Nemačkoj. Neki od najpoznatijih proizvođača komercijalnih i putničkih vozila odlučuju se baš za Exide prilikom prve, originalne ugradnje akumulatora (BMW, Renault, Toyota, Ford, Fiat, Volkswagen, Volvo, Scania,Class, itd…).

Potrebe modernih vozila znatno se razlikuju u odnosu na potrebe vozila do pre samo nekoliko godina. Sve više funkcija koje imaju današnji automobili pred akumulatore stavljaju mnogo veće izazove od samog startovanja automobila. Sa uvođenjem novih tehnologija (start-stop sistem) i unapređenim bezbednosnim funkcijama izazovi za akumulatore su znatno veći i zahtevaju bolje karakteristike.


Tržište zahteva moćnije, snažnije i dugotrajnije akumulatore. Upravo to su ljudi iz kompanije Exide prepoznali i počeli sa razvojem novih tehnologija kako bi napravili akumulator koji odgovara potrebama kupaca. Exide je prethodnih godina ulagao, a nastavlja da ulaže i dalje u razvoj inovativnih tehnoloških rešenja, a rezultat tih ulaganja je nova, premium generacija akumulatora.


Najznačajnije karakteristike premium Exide akumulatora su:

· Sigurno paljenje u svim vremenskim uslovima

· Ekstremno visoka snaga pri hladnom pokretanju (testirani su u izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima, na minus 30 stepeni i automobili su upalili bez problema).

· Nemoguće ga je otvoriti, akumulator je hermetički zatvoren.

· Poseduje lavirint zaptivač kombinovan sa membranom

· Kompanija Exide garantuje 10.000 paljenja, dok klasični akumulatori imaju garantovani 4.000 paljenja.

· Duži životni vek u odnosu na klasične akumulatore.

· Čak 20% više snage u odnosu na klasične akumulatore.

· Značajno duži životni vek u sredinama sa visokim temperaturama.


Exide akumulatore možeš poručiti i kod nas. Pronađi akumulator za svog ljubimca na našem sajtu, kontaktiraj nas, a mi ćemo doneti akumulator koji si poručio na tvoju adresu, proveriti da li je zaista stari akumulator pri izdisaju, zameniti akumulator ako je u njemu problem i odneti stari akumulator na reciklažu.140 views0 comments

Recent Posts

See All

KADA ZAMENITI AKUMULATOR NA AUTOMOBILU?

Ne postoji jednostavan odgovor na pitanje koliko će dugo trajati akumulator automobila. Međutim, moguće je ponuditi generalizacije zasnovane na godinama iskustva u industriji. Životni vek akumulator

Comments


bottom of page